Oriëntatiecursus Muzikale Vorming in 't kort
Het doel van de cursus is kinderen (en hun ouders) op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met muziek. De kinderen moeten ervaren dat muziek maken leuk is, ze leren noten lezen en ze zullen kennismaken met alle harmonie instrumenten. Uiteindelijk zullen de kinderen alles wat zij hebben geleerd presenteren tijdens een feestelijk concert van beide harmonieŽn. De cursus is gericht op kinderen van 8 t/m 10 jaar oud. De minimum leeftijd is 7 jaar, de maximum leeftijd 12 jaar.

Voor een kleine bijdrage van 25 euro vinden er tien cursusdagen plaats, krijgen de kinderen een kwartaal gratis lidmaatschap bij ťťn van de harmonieŽn en ontvangen zij het bijbehorende verenigingsblad. Hierdoor raken ze betrokken bij het wel en wee van de vereniging, aangezien zij ook informatie over van de muziekverenigingen zullen ontvangen.

De lessen vinden plaats in "De Pracht" in Aalst op zaterdagmiddag tussen 13:00 uur en 14:00 uur. Bij een groot aantal aanmeldingen zal de groep voor de lessen algemene muziekleer, met uitzondering van de lessen op 2 en 9 juni, in tweeŽn gesplitst worden. De lessen voor de tweede groep vinden dan plaats tussen 14:00 uur en 15:00 uur.

De lessen worden verzorgt door Maarten Scheepens. Maarten is 25 jaar en afgestudeerd aan het conservatorium als ďDocent MuziekĒ. Daarnaast is hij zelf lid van Harmonie Juliana. Het is de vierde keer dat Maarten deze cursus gaat verzorgen. Alle voorgaande keren was de cursus een groot succes, met veel positieve reacties van de deelnemers.

We hopen jullie te zien tijdens de eerste les op zaterdag 3 maart in de Pracht in Aalst. Geef je svp van te voren op bij een van de contactpersonen of via deze website (is uiteraard niet verplicht). Graag het inschrijfgeld Ä 25,- contant betalen bij de eerste les.

Een printbaar document met alle informatie over de oriŽntatiecursus 2012 is hier te vinden.