• Spring-a-long concert op zondag 14 april
  • Geplaatst op: 25-03-2013

• Zondag 14 april om 14.30u organiseert Harmonie Juliana het Spring-a-Long concert! Bij dit concert speelt de blazersklas, de maxi-harmonie, het leerlingenorkest, de harmonie en de slagwerkgroep vrolijke liedjes waarbij je lekker mee kunt zingen en dansen. Ook zijn er leuke prijzen te winnen. Een concert voor het hele gezin!

Toegangskaarten ŗ Ä5,- per stuk zijn te koop bij Tabak- en Cadeaushop Dereumaux en bij Het Klooster in Waalre. Het is ook mogelijk om kaarten te bestellen door de onderstaande gegevens in te vullen. Nadat de betaling is ontvangen, zullen de toegangskaarten klaarliggen bij het concert. Het totaalbedrag kan overgemaakt worden naar 1557.00.812 t.n.v. Harmonie Juliana onder vermelding van uw naam en 'kaarten 14 april'.

Naam * :
    Aantal kaarten * :
  • Nieuwe, betaalbare muziekopleiding Harmonie Juliana
  • Geplaatst op: 03-02-2013

• Aansluitend op de berichtgeving in het Eindhovens Dagblad in de afgelopen periode, ontwikkelt Harmonie Juliana uit Waalre een eigen muzikale opleiding.

Muziekonderwijs in Waalre is erg duur ten opzichte van de ons omliggende gemeenten. Het kost per leerling ongeveer 60 euro per maand.(720 tot 785 euro per jaar). Dit, omdat het gemeentebestuur van Waalre van mening is, dat de inwoners in Waalre dit bedrag best kunnen ophoesten. De gemeente subsidieert in 2013 nog 10 euro per maand.(120 euro per jaar). Daar zijn we een beetje blij mee. Bij onze buurgemeenten ligt deze subsidie echter rond de 30 euro per maand.(300 tot 400 euro per jaar) Een groep inwoners zal best wel in staat zijn om die 720 euro te betalen, maar de meeste Waalrenaren kunnen dit echt niet missen. Ook die kinderen willen graag een instrument leren bespelen. Het heeft enorm veel voordelen.

Zelf muziek spelen:
    - Bevordert integratie
    - Verbetert sociaal gedrag
    - Stimuleert de intelligentie
    - Bevordert schoolprestaties
    - Vermindert concentratieproblemen
    - Ontwikkelt de motoriek

Deze onevenwichtige situatie bestaat al meer dan 20 jaar. Sport mag in Waalre 50 euro per inwoner kosten; muziek nagenoeg niets. Sport moet; maar cultuur ook! Ondanks allerlei inspanningen van lokale verenigingsbestuurders is het een hopeloos karwei om het gemeentebestuur tot andere gedachten te brengen. Het gemeentebestuur van Waalre heeft helaas andere opvattingen.

Eťn van de gevolgen is dat het jeugdorkest van de harmonie maar matig tot slecht bezet is. Muziekverenigingen die decennia lang bestaan worden op deze manier in hun bestaansrecht ernstig beperkt.

Dit is de reden dat Harmonie Juliana (buiten de 120 euro van de gemeente in 2013) een eigen, mede door haar gefinancierde opleiding, voor jeugdleden start. We beginnen hiermee in het schooljaar 2013/2014. De meeste lessen worden door uitstekende amateurmusici verzorgd. De slagwerkopleiding wordt geleid door een professional, Patrick van den Heuvel, instructeur van de slagwerkgroep van Harmonie Juliana. Het staat uiteraard eenieder vrij om een professionele docent in te schakelen.

Wij streven naar het volgende prijsniveau: Slagwerkopleiding: 20 euro per maand.
    Trompet/klarinet/saxofoon: 25 euro per maand.
    Andere blaasinstrumenten: 27,50 euro per maand maximaal.

Deze prijzen zijn nagenoeg een halvering van het huidige prijsniveau en sluiten zeker aan bij de prijzen in onze buurgemeenten.

Om te ervaren of dit idee aanslaat voor de kinderen, starten we op donderdag 14 maart op Basisschool De Wilderen een muziektraject dat eindigt met een uitvoering op 27 juni op de Markt in Waalre. Na deze muzikale introductie kunnen de kinderen een blaasinstrument kiezen en na de vakantie met de lessen beginnen. Voor de instrumenten zorgt de harmonie. Dit traject is voor ieder kind, in de leeftijd vanaf 7 tot 12 jaar, woonachtig in de gemeente Waalre, beschikbaar. Lestijden van 16.00 tot 17.00 uur. Kosten bedragen slechts 35 euro voor het gehele traject. Tijdens deze introductielessen krijgen de kinderen muziekles van Marc Dufour, een professioneel musicus en dirigent van Harmonie Juliana.

Harmonie Juliana hoopt op deze manier muzieklessen weer betaalbaar te maken en haar toekomst zeker te stellen. Inschrijven en/of informatie graag voor 1 maart 2013:

Namens Bestuur Harmonie Juliana Waalre
    Henry Karsmakers 040-2215584, vicevoorzitter@harmoniejulianawaalre.nl