Opleiding

Leer een instrument bespelen

Informatie

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste leden. Muziek maken is voor iedereen. Ook als u nog geen muzikale voorkennis heeft, is dat geen belemmering om lid te worden van deze prachtige vereniging. In samenwerking met de Muziekschool Aalst-Waalre kunnen voor alle muziekinstrumenten lessen worden aangeboden.
Daarnaast krijgt u een instrument in bruikleen, zodat u er zelf geen aan hoeft te schaffen.

Ook wanneer u wel al een muzikale achtergrond hebt, bent u van harte welkom. Afhankelijk van uw niveau kunt u instromen bij één of meerdere orkesten.

Indien u en/of uw kind interesse heeft om lid te worden of meer informatie wil ontvangen over het lidmaatschap, neem dan contact op met het secretariaat of met de jeugd- en opleidingscommissie.

Leerlingenorkest
Opleiding

Het leerlingenorkest is het opleidingsorkest van de vereniging. Hierin spelen zowel leerlingen die pas net zijn begonnen met muziek maken als leerlingen die al een tijd muzieklessen volgen en mogelijk al een muziekdiploma op zak hebben. Hierbij worden zij ondersteund door enkele gevorderde muzikanten uit het harmonieorkest.

Onder leiding van Maarten Scheepens wordt een gevarieerd programma samengesteld wat voor voldoende uitdaging zorgt bij alle opleidingsniveaus. Hij zorgt ervoor dat de leerlingen continu uitgedaagd worden om nieuwe dingen te leren op hun instrument. In het leerlingenorkest leren de muzikanten op een leuke manier de beginselen van het samenspelen in een orkest. Het leerlingenorkest heeft diverse optredens per jaar, bijvoorbeeld in speeltuin De Klimbim, tijdens het Vliegerfeest en bij het buitenconcert van de vereniging.

Repetitieruimte

Het Huis van Waalre
Koningin Julianalaan 19
5582 JV Waalre

Repetitietijden

Donderdag | 18.30 – 19.30 uur

Jeugdslagwerkgroep
Opleiding

De jeugdslagwerkgroep is een klein groepje beginnende slagwerkers. Zij leren onder leiding van Patrick van den Heuvel de beginselen van het samenspelen in een slagwerkgroep. Zo gebruiken zij verschillende slagwerkinstrumenten om een zo divers mogelijk beeld te schetsen aan de leerlingen. In de groepslessen van de jeugdslagwerkgroep wordt gewerkt aan de ritmes en het tellen van de noten, want het slagwerk is de motor van het orkest!

Ook wordt er al een begin gemaakt met het repeteren van de marsen die op straat gespeeld worden, zodat de leerlingen later al vlot mee kunnen marcheren op straat. De jeugdslagwerkgroep geeft een aantal keren per jaar kleine optredens bij bijvoorbeeld speeltuin De Klimbim en de Vliegerdag, en er is één keer per jaar een jeugdslagwerkdag waar diverse verenigingen aan meedoen.

Repetitieruimte

Café-restaurant De Doelen
Markt 18
5581 GK Waalre

Repetitietijden

Dinsdag | 19.15 – 19.45 uur

Jeugdfonds cultuur Brabant

Via de Gemeente Waalre kan een tegemoetkoming in de kosten van muzieklessen worden aangevraagd voor kinderen t/m 17 jaar uit gezinnen met maximaal een modaal inkomen. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Waalre:

Cultuur- en sportbijdrage kinderen